Dag Ann en Fred van de Vlaamsesteenweg

Dag Ann en Fred van de Vlaamsesteenweg,IMG_0996

Jullie weten de suspens er wel in te houden. Tien dagen lang kijken we in onze shop/work naar twee borstels, een hoopje haar, een hoopje houtkrullen, een pijl naar Cabinet en een andere naar CutMe en twee T-shirts met daarop: artisan curieux. Het ruikt naar besmetting: we worden er zelf nieuwsgierig van.

Bij goede suspens hoort een goede verrassing. Ook dat begrijpen jullie maar al te goed. Tien dagen al wachten we op jullie in de shop/work en dan komen jullie uitgerekend op het moment dat we er zelf niet zijn. You taking over staat er op 1380570_10202117721841731_1322696556_neen van onze inserts. Dat is wat jullie doen: een overname. Jullie sluiten je eigen zaak in de Vlaamsesteenweg en installeren jullie in de onze aan de Karperbrug. Als inserts.

Het is een uitwisseling. Jullie doen ons werk: de shop/work openhouden, mensen ontvangen. Maar ondertussen doen jullie bovendien ook elkaars werk: Fred restaureert een meubel terwijl Ann haar knipt. Jullie zijn elkaars stagiair.IMG_1079

Jullie maken je eigen tafel. Een houten exemplaar tussen de kartonnen van de shop/work. Die van jullie is degelijk en eigenzinnig. Een verbeterde tafel, veranderd, naar je hand gezet. Jullie tonen jezelf als echte Handelaars die weten te handelen met handen. Handen uit de mouwen en handen op de tafel.IMG_1135

Handen zijn jullie Handelsmerk. Ze dienen om te zagen, te beitelen, te hameren, te poetsen, te wassen, te kammen, te knippen. Het ziet er eenvoudig uit, maar er zit een heel proces achter. Hier in de shop/work demonstreren jullie je handigheid: aan jullie nieuwsgierige zelf en aan de gefascineerde bezoekers en passanten.

En die T-shirts? Wat gaat daar nu mee gebeuren? We noemen ze ondertussen IMG_0999jullie in-shirts: als je ze aantrekt wordt je zelf insert. We hebben begrepen dat je ze pas gaat gebruiken als de shop/work voorbij is. Dat je dan elders verder zal werken als artisan curieux. Dit was jullie korte maar efficiënte stage. Dat het werkt is wel duidelijk: die blikken van de mensen in de straat, de verwondering bij de mensen in de shop, die tafel van Fred, dat kapsel van Ann zijn het bewijs.

Wat denkt de jury daarvan, Odile? Grootste onderscheiding?

Dag Ann en Fred van de Vlaamsesteenweg!

Kus,

 

Odile

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s